AKADEMIET BOCUSE D'OR DANMARK

Fotots på siden er taget af Claes Bech-Poulsen m.fl.

AKADEMIET BOCUSE D'OR DANMARK

BESTYRELSEN

Vores dynamiske bestyrelse består af en masse aktive personer, som alle arbejder frivilligt. Vi spænder fra kokke og kunstnere til politikere, medie- og kommunikations-professionelle og en vifte af gode erhvervsfolk. Det giver en bestyrelse, som
breder sig vidt, og som derfor har mange tråde at trække i. Medlemmerne har på samme tid en stor passion for mad og for den internationale opmærksomhed
og fremgang, der er på og i dansk gastronomi.

RITT BJERREGAARD

Formand

Ritt Bjerregaard, tidligere politiker og Overborgmester i Københavns Kommune, har været medlem af Akademiet Bocuse d’Or Danmarks bestyrelse siden 2012 og formand siden 2015. Både i sin politiske karriere og som privatperson har Ritt Bjerregaard haft stor interesse for fødevarer, blandt andet som fødevareminister og som økologisk æbleavler. 

”Som formand for bestyrelsen står jeg i spidsen for det store arbejde, som det er at skaffe den nødvendige finansiering, der muliggør at Danmark fortsat kan deltage i Bocuse d’Or – og ikke bare deltage men også opnå flotte resultater, som smitter af på dansk gastronomi og på Danmarks renommé som gastronomisk rejsedestination.

RENÉ CHRISTENSEN

Næstformand

René Christensen har som folketingsmedlem for DF i mange år beskæftiget sig med fødevarer og landbrug, senest som medlem af Miljø- og Fødevareudvalget. Det høje gastronomiske niveau i Danmark takket være ambitiøse kokke og iværksættere er med til at styrke efterspørgslen efter restaurantoplevelser og ikke mindst efter gode, lokale råvarer, hvilket René gerne vil bidrage til som medlem af bestyrelsen for Bocuse d’Or Danmark.

JOHN KOFOD PETERSEN

Næstformand

John Kofod Petersen er en af grundlæggerne af Akademiet Bocuse d’Or Danmark med det formål at skaffe opbakning og til - og en ordentlig organisation omkring de danske konkurrencedeltagere. Han deltog selv i konkurrencen i 1997 og kender derfor konkurrencen fra både scenen og kulisserne. Til daglig er han indehaver af Restaurant Sortebro Kro og involveret i mange andre projekter, der alle handler om mad og kvalitetsråvarer.

DORTHE BARSØE

Kasserer

Dorthe Barsøe har arbejdet inden for oplevelsesøkonomi i 13 år, og før det i reklame- og bryggeribranchen. Hun har Løbende arbejdet på at italesætte gastronomiens store betydning for turisme og eksport blandt andet via bestyrelsesarbejde i Visit Denmark og i sit arbejde med brand og kommunikation i Tivoli med gastronomi som et vigtigt område.

”Jeg har været med i Bocuse d’Ors bestyrelse i syv år, og det har været spændende. De meget forskellige personligheder og kompetencer i bestyrelsen gør det interessant og meningsfuldt at levere frivilligt arbejde i Bocuse d'Or.”

YVONNE CHRISTENSEN

Bestyrelsesmedlem

"My longstanding interest in fine food and quality beverages is a family affair, as we are restaurateurs and fully appreciate the creativity, skill, and support needed to produce innovative and world class cuisine. My experience as an event and marketing leader for a global company, position me to help develop strategies to strengthen and improve the Bocuse d’Or candidates in becoming the most celebrated chefs known for blazing trails. 

My position on the Bocuse d’Or board supports candidates by building networks and relationships, helping with fundraising, and understanding the importance of being part of a team in order to be successful.  I take this responsibility seriously, as I know how hard working and determined the candidate are, and that is an inspiration for me as board member."

JENS PETER KOLBECK

Bestyrelsesmedlem

Jens Peter Kolbeck har deltaget i Bocuse d’Or i 1987 og 1993 og vandt sølv i anden omgang. Han har fulgt udviklingen gennem alle årene og bestridt alle poster: kandidat, siddet i dommerpanelet, været med i køkkenjuryen, jury for bedste commis, og han sidder i bestyrelsen for det franske akademi.
 

”Da forhenværende formand Eva Kjer Hansen spurgte mig, om jeg ville være med i bestyrelsen, svarede jeg ja. Jeg er glad for at kunne bidrage med min erfaring og store faglige viden.”

SVEND RASMUSSEN

Bestyrelsesmedlem

Svend Rasmussen er måske den, der næst efter de deltagende kokke, kender Bocuse d'Or bedst. Han har fulgt konkurrencen tæt, siden Rasmus Kofoed stillede op første gang og vandt bronze i 2005, og han har skrevet bogen Infernoet i Lyon om Danmarks kokke ved Bocuse d'Or. Siden 2009 har han været medlem af Akademiets bestyrelse.

"Formålet har hele tiden været give mit bidrag til at finde og hjælpe de bedste danske kokke med at forberede sig optimalt frem mod VM ved at bygge på erfaringer fra de foregående deltagere og dermed blive bedre og bedre, så vi kan løfte det høje gastronomiske niveau i hele Danmark samt sætte fokus på de bedste danske råvarer og samtidig inspirere kommende generationer af kokke."

POUL GORELL

Bestyrelsesmedlem

Poul Gorell har været involveret i Bocuse d’Or Danmarks arbejde siden 2009 som supporter og sponsor. Siden 2018 har han desuden været medlem af bestyrelsen og er således gået aktivt ind i at hjælpe kandidaterne og udvikle organisationen, så Danmark kan forblive blandt de bedste nationer på den gastronomiske scene.

 

”Bocuse d’Or er for kokke, hvad Formel 1 er for motorsport: high performance, perfektion og dedikation på højeste plan.”

METTE GAMMICCHIA

Bestyrelsesmedlem

Bestyrelsesarbejdet i Bocuse d’Or går godt i tråd med Mette Jasper Gammicchias ansvarsområder som afdelingsleder i Landbrug & Fødevarer og med hendes øvrige poster som formand for Dansk Fødevare Forum, som deltager i regeringens Team Gastro og som medlem af bestyrelsen for Team Gastronomi Danmark.

 

”Jeg er glad for at kunne bidrage til bestyrelsens store arbejde med at sætte Danmark på det gastronomiske verdenskort. Mit bidrag består blandt andet i kompetencer inden for markedsføring og et stort netværk til fødevareproducenter og organisationer.”

.

FRANCIS CARDENAU

Bestyrelsesmedlem

Francis Cardenau er en af de kokke, der har været med til at revolutionere dansk gastronomi igennem årtier og til at bringe Michelin-stjerner til landet. Derudover er han en loyal støtte og kritisk sparringspartner for de danske Bocuse d'Or-kandidater, senest som præsident for det danske team 2017-2019. Francis Cardenau er rutineret konkurrencedommer og bringer livslang erfaring fra restaurantionsbranchen ind i bestyrelsens arbejde. 

"Det er godt for Danmark at deltage i Bocuse d'Or. Det giver enormt meget opmærksomhed i udlandet på dansk gastronomi og en stor respekt for de dygtige, danske kokke."

FINN STURE MADSEN

Bestyrelsesmedlem

Finn Sture Madsen er cand.jur. og har en executive MBA fra Henley Management College.

Han er til daglig afdelingsdirektør i DEAS med ansvar for center management og har erfaring med den juridiske side af gastronomi og oplevelsesøkonomi fra bl.a. Tivoli og Nimb. Med Finns indtræden i bestyrelsen har Akademiet i høj grad fået styrket de juridiske kompetencer.