BOCUSE D'OR

HISTORIEN OM

Bocuse d’Or er verdens mest prestigefulde kokkekonkurrence, stiftet i 1987 af den legendariske franske kok Paul Bocuse (1926-2018). Konkurrencen finder sted hvert andet år i Lyon, og op til finalen er der nationale og regionale konkurrencer i hele verden.  

Næste finale finder sted 26. og 27. september 2021.

Ved konkurrencen har deltagerne 5 timer og 35 minutter til at lave to retter klar til dommerpanelet – en tallerkenret og en fadret, som efterfølgende skal anrettes på tallerkener med publikums og den internationale presses fulde opmærksomhed. Konkurrencen definerer hvilke råvarer, der er hovedemner for retterne, og kokkene må selv vælge garniturer. Reglerne ændrer sig fra år til år. Retterne bliver dømt ud fra smag, æstetik og tid, men der bliver også skelet til andre faktorer som fx orden i køkkenet. Ved seneste Bocuse d'Or deltog 24 lande fra hele verden.

Danmarks deltagelse i Bocuse d’Or er en vigtig forudsætning for det stærke internationale fokus, som dansk gastronomi har nydt godt af de senere år. Det gælder både de danske kokkes høje tekniske niveau og store kreativitet og ikke mindst de danske råvarers særlige smag og klimaskabte kvaliteter. Danske toprestauranter tiltrækker journalister og foodies fra hele verden, men det er i lige så høj grad Danmarks konsistent fornemme placeringer ved Bocuse d’Or, der har fået de internationale gastronomiske miljøers øjne op for dansk gastronomi.

”Der er rigtig mange lande, der har opdaget vigtigheden i at deltage i Bocuse d’Or. Det er en fantastisk mulighed for at brande sit land internationalt og en fantastisk måde at promovere sit lands råvarer på. Det er en del af konkurrencebetingelserne, at retterne skal have et nationalt islæt.”

 

”Der ville ikke være noget Geranium i dag, hvis det ikke var for Bocuse d’Or. Det var en svær tid, da vi åbnede under finanskrisen, men så blev jeg kåret til verdens bedste kok og Noma til verdens bedste restaurant. Det gjorde en stor forskel.”

Rasmus Kofoed, Geranium

Tidligere guld-, sølv- og bronzevinder

AKADEMIET BOCUSE D'OR DANMARK

  • LinkedIn - Bocuse d'Or Danmark
  • Facebook - Bocuse d'Or Danmark
  • Instagram - Bocuse d'Or Danmark

Fotots på siden er taget af Claes Bech-Poulsen m.fl.