AKADEMIET BOCUSE D'OR DANMARK

Fotots på siden er taget af Claes Bech-Poulsen m.fl.

MANIFEST FOR

AKADEMIET

Akademiet Bocuse d'Or Danmark står bag den danske kandidat. Vi tilvejebringer finansiering af den danske deltagelse i konkurrencen og står for administration og logistik. Vi består af en bestyrelse, hvis medlemmer alle arbejder gratis for det gode formål, og er tilknyttet en gruppe folk, der varetager sekretariatsfunktioner. 

MISSION

Danmarks deltagelse i Bocuse d’Or er en vigtig forudsætning for det stærke internationale fokus, som dansk gastronomi har nydt godt af de senere år. Det gælder både de danske kokkes høje tekniske niveau og store kreativitet og ikke mindst de danske råvarers særlige smag og klimaskabte kvaliteter.

 

Danske toprestauranter har deres store del af æren for at tiltrække journalister og foodies fra det meste af verden, men det er i lige så høj grad Danmarks konsistent fornemme placeringer ved de seneste Bocuse d’Or-konkurrencer, der har fået de internationale gastronomiske miljøers øjne op for dansk gastronomi.

Vores mål er at synliggøre kvaliteten af dansk gastronomi og dansk madkultur ved at fastholde og styrke Danmarks position som trendsættende, innovativ og anerkendt gastronomisk nation med de bedste råvarer og de dygtigste kokke.

 

Vi vil styrke Danmark som fødevarenation og skabe synergi mellem dansk gastronomi og dansk eksport ved at skabe opmærksomhed omkring danske kokke og danske kvalitetsfødevarer, deres oprindelse og deres egenart. Vi vil ligeledes vise vi går forrest ift. økologi, bæredygtighed og bekæmpelse af madspild samt prioritere dette.

 

Vi ønsker at udbrede kendskabet til Bocuse d’Or for derved at tænde gnisten i nye, unge kokketalenter og tiltrække kommende deltagere, så Danmark også fremover har kokke på højeste internationale niveau.

VISION

Hvorfor skal Danmark deltage i Bocuse d’Or?

 

Danmarks deltagelse i Bocuse d’Or er en vigtig forudsætning for det stærke internationale fokus, som dansk gastronomi har nydt godt af de senere år. Det gælder både de danske kokkes høje tekniske niveau og store kreativitet og ikke mindst de danske råvarers særlige smag og klimaskabte kvaliteter.

 

Danske toprestauranter har deres store del af æren for at tiltrække journalister og foodies fra det meste af verden, men det er i lige så høj grad Danmarks konsistent fornemme placeringer ved de seneste Bocuse d’Or-konkurrencer, der har fået de internationale gastronomiske miljøers øjne op for dansk gastronomi.

Dansk gastronomi

Dansk gastronomi har aldrig været i bedre form end i de senere år, hvor vi både har vundet (og sikret andet ædelmetal i) Bocuse d’Or, i Geranium fået vores første trestjernede michelinrestaurant og set ikke bare Noma kåret som World’s Best flere år i træk, men også andre danske restauranter klatre op af listen.

 

Danske kokke og danske restauranter vinder over en bred kam masser af international hæder, opmærksomhed og respekt og masser af unge talenter står på spring for at tage over i næste generation.

Dansk gastronomi i fremtiden

 

Vi skal fremover blive ved med at skærpe interessen for Bocuse d’Or-konkurrencen blandt både kokke, producenter og sponsorer. For kun ved at tiltrække de største kokketalenter kan vi også fremover fastholde det høje niveau, både teknisk, kreativt og placeringsmæssigt.

 

Det er nødvendigt, at vi går i tæt dialog med danske producenter af kvalitetsråvarer, da der her kan tages endnu et afgørende løft. Vi er slet ikke færdige med at udvikle og udforske de mange særegne smage og klimaskabte kvaliteter ved de danske råvarer – endsige udnytte deres mange muligheder i madmæssig sammenhæng.