Kandidaten


Brian Mark Hansen vinder Guld til Danmark ved Bocuse d’Or Europamesterskabet i Budapest.


Brian Mark Hansen
fra Søllerød Kro og hans ungkok Elisabeth Madsen fra Svinkløv Badehotel kom, suverænt coachet af Christian Ebbe, øverst på podiet til den prestigefyldte kokkekonkurrence Bocuse d’Or Europe.

Dermed vandt Brian over den ungarske kok Bence Dalnoki, som fik sølv, og den norske kok Filip August Bendi, som fik bronze.

Brian Mark Hansen er til daglig køkkenchef på Søllerød Kro, og han har tidligere været ansat på Ruths Hotel i Skagen og Kong Hans Kælder.

Brian har deltaget i flere kokkekonkurrencer og vandt i 2012 “Årets Vildtret”, mens han i 2016 vandt “Årets ret med Gris”. Senest vandt Brian dog guld og titlen som Europas bedste kok ved Bocuse d’Or Europe, og han skal således repræsentere Danmark ved verdensmesterskabet i Lyon den 23. januar 2023 med commis Elisabeth Madsen fra Svinkløv Badehotel.

Brian Mark Hansen begyndte tidligt sin kokkekarriere. Forældrene drev nemlig hotel i Vojens, og her hjalp Brian sin far i køkkenet. I dag bor Brian på Vesterbro med sine to børn og kæresten Rebecca, som er dessertkok på Søllerød Kro.

 



1987-2021

TIDLIGERE DANSKE KANDIDATER

Danmark har opnået flotte resultater i Bocuse d’Or – ikke mindst med Kenneth Toft-Hansens guld i 2019,
og med Rasmus Kofoeds podiehattrick i 2005, 2007 og 2011. Senest med Ronni Mortensens sølv ved Bocuse d’Or 2021.

2021 Ronni Mortensen, sølv

2019 Kenneth Toft-Hansen, guld

2017 Morten Falk

2015 Kenneth Toft-Hansen

2013 Jeppe Foldager, sølv

2011 Rasmus Kofoed, guld
2009 Jasper Kure

2007 Rasmus Kofoed, sølv

2005 Rasmus Kofoed, bronze

2003 Michael Koch

2001 Jesper Koch

1999 Mikkel Maarbjerg
1997 John Kofod

1995 Kenneth Staal

1993 Jens Peter Kolbeck, sølv

1991 Hans Beck Thomsen

1989 Jan Petersen

1987 Jens Peter Kolbeck